Het leven is vol ups en downs, en soms stapelen al die gebeurtenissen zich op en veroorzaken ze een immense fysieke en mentale druk. Laura Gallis maakte het mee. Als gevolg van opgestapeld verdriet kwam ze in een burn-out terecht.

Jelmer was een geliefde vriend en iemand die Laura kende uit haar studietijd in Delft. Jelmer was een motorrijder, en op een dag maakte hij een motorvakantie naar Oostenrijk, een reis waar hij helaas niet van terugkeerde. Jelmer en Laura hadden net zo´n twee maanden een relatie en waren elkaar aan het ontdekken. De impact die het verlies op haar had was immens. Ze kon nauwelijks functioneren. De automatische piloot ging aan en van voelen was geen sprake. Ze werd zo overweldigd door verdriet, want in de voorafgaande periode waren haar ouders in financiële problemen geraakt door een faillissement. En alsof dat nog niet genoeg was, kwam daar de diagnose darmkanker voor haar vader nog bij. Behandelingen werden gestart en ondanks dat hij nog tijd kreeg overleed hij in 2015.

Opgestapeld verdriet in combinatie met een dysthyme stoornis. Het vlakte Laura haar emoties af en verminderde haar energie en enthousiasme voor het leven. Ze onderging verschillende vormen van therapie, waaronder cognitieve therapie en EMDR-therapie. Muziektherapie bleek uiteindelijk de weg naar haar emoties. Tijdens deze emotionele reis waren haar vrienden er altijd. Zelfs als ze te veel details deelde, waren ze er om naar haar te luisteren en haar te steunen.

Het verhaal van Laura laat zien dat het leven vol uitdagingen is. Het is mogelijk om veerkracht en balans te vinden, zelfs als het verdriet zich opstapelt. Het is belangrijk om te erkennen en te verwerken wat er is gebeurd, om ondersteuning te zoeken en te leren van de lessen die in pijnlijke momenten verborgen liggen.

Laura’s reis inspireert je om te blijven geloven, doelen te stellen en de schoonheid in het leven te zien, zelfs als het soms lijkt alsof alles in de wereld om je heen onbelangrijk is.

Foto door Gift Habeshaw op Unsplash