06 28 11 09 49 [email protected]
podcast
Doodnormaal

lHallo mooie jij,

We hebben contact gehad en jij gaat mogelijk een gast zijn in de podcast Doodnormaal. Het meer over de podcast, mijn waarom, het wanneer, de hoe, het waar en het wat deel ik hier met je. 

De podcast werd in september 2020 geboren. Op 11 december van dat jaar ging de eerste aflevering online. De podcast verkeerd us in zijn tweede jaar en daarmee blijft de teller van het aantal afleveringen toenemen. 

Waarom
Ik maak deze serie vanuit mijn onderneming Doulawijzer. Hiermee heb ik als missie om het levenseinde doodnormaal te maken. Ik nodig professionals uit die in aanraking komen met de dood en er komen mensen op mijn pad die hun persoonlijke verhalen over het levenseinde delen. Deze verhalen stel ik gratis beschikbaar aan Nederland (en ondertussen Nederlanders in de wereld), waarmee iedereen in de gelegenheid is om ervaringen rondom het levenseinde te horen. Praten over de dood is tenslotte praten over het leven. 

Wanneer
Iedere vrijdag om 6 uur ’s ochtends gaat er weer een gesprek online. Voorzien van een gespreksbeschrijving, informatie over jou als gast en een coverart (zie hieronder een voorbeeld hoe dat er op YouTube uitziet) waarop jij als gast zichtbaar bent. 

Hoe
De interviews doe ik live en worden alleen in geluid opgenomen. De gespreksduur is ongeveer 60 minuten en het interview realiseer ik intuïtief. Voor het plannen van de afspraak neem ik 1,5 uur de tijd. Dat geeft jou ruimte om te landen voordat het gesprek start en de mogelijkheid om nog wat na te praten. Het onderwerp vraagt het openen van je hart en dat is voor mij mede de reden waarom ik deze interviews in Amersfoort, het hart van Nederland, opneem. 

Bij Seats2meet Amersfoort CS gebruik ik hiervoor een meeting space. Zij zijn direct op het station van Amersfoort Centraal gevestigd en dat maakt ze goed bereikbaar met de trein. Voor de auto zijn er de nodige parkeergarages in de buurt. 

Waar
De afleveringen worden gepubliceerd op mijn website Doulawijzer. Op de podcast kanalen Apple Podcast, Spotify en Google Podcast. En voor de niet podcast kenners zijn ze als geluidsbestand ook te horen op YouTube.

Over de gehele wereld wordt geluisterd en daarvoor ben ik dankbaar. En dan vraag je je misschien af hoe dat kan? De serie is toch in het Nederlands. Ja dat klopt, maar wij Nederlanders zijn globetrotters en begeven ons overal. 

Wat 
Om ruchtbaarheid aan de podcast te geven maak ik geluid op social media. Fijn als we elkaar hier volgen. Dat maakt de mogelijkheid om je te zijner tijd te taggen een stuk gemakkelijker. Al is het gesprek een eenmalige activiteit met een eenmalige publicatie, ik blijf ruchtbaarheid maken over de serie en ben altijd op zoek naar andere manieren om de podcast aandacht te geven. Het plaatsen van de opname op je website (als je die hebt) is dan ook toegestaan. Wel graag met bronvermelding en verwijzing naar de podcast op mijn website.  

Media
De podcast heeft dan al in de media gestaan t.w. De Volkskrant, het blad Relevant van de NVVE en in het podcast overzicht van Bureau Mordibee. Het aantal luisteraars per aflevering is NU gemiddeld genomen zo’n 500 en dat aantal blijft wekelijks groeien. 

Na al deze info is de de vraag: “Wil je mijn gast zijn?” en een bijdrage leveren aan mijn missie om het levenseinde doodnormaal te maken. Wanneer het antwoord ja is, dan is het fijn als jij jouw moment in mijn agenda plant. 

Doodnormale groet, 

Winny Bos