Van het kiezen van alternatieve uitvaartmogelijkheden tot het vastleggen van je eigen wensen, het digitale platform On My Mind maakt het persoonlijk en gemakkelijk.

Een nieuwe manier van uitvaartplanning

On My Mind, opgericht door Inez van Gils, is ontstaan uit de wens om het plannen van een uitvaart persoonlijker, makkelijker en meer transparant te maken. Het platform stelt gebruikers in staat om hun uitvaartwensen vast te leggen en zelf keuzes te maken bij het regelen van de uitvaart. Bijvoorbeeld, van het kiezen voor bijzonder vervoer tot het zelf timmeren van een kist.

Ruimte voor persoonlijke invulling

Het bespreekbaar maken van de dood en de wensen rondom de uitvaart is een moeilijk onderwerp. Een digitale plek als On My Mind helpt daarbij. Niet alleen het vastleggen van uitvaartwensen en dit delen met anderen. Er is ook informatie te vinden over alternatieve uitvaartmogelijkheden. Dit maakt het makkelijker om een gesprek te starten en tot persoonlijke invulling te komen.

Veiligheid en privacy

Bij het registreren van gevoelige informatie, zoals uitvaartwensen en persoonlijke gegevens, is het van groot belang dat de privacy en veiligheid goed geregeld zijn. On My Mind garandeert dat de persoonlijke gegevens beveiligd zijn. Zo krijgen wachtwoorden encryptie en biedt het platform nazorg na de uitvaart, bijvoorbeeld bij het afhandelen van financiële zaken.

De financiële aspecten van een uitvaart

Ben je verzekerd of heb je ergens een bedrag gereserveerd of heb je geen van beiden. Gebruikers leggen hun verzekeringen en budget voor de uitvaart vast. Ondanks dat bijvoorbeeld de tarieven veranderlijk zijn in de loop der tijd, helpt het platform bij het krijgen van inzicht in een kostenindicatie.

Conclusie

Met On My Mind is het bepalen van een uitvaart een stuk toegankelijker, men behoudt de regie over hoe afscheid wordt genomen. Dit digitale platform zet de deur open voor eenieder die zelfregie wil over een uitvaart. Het loont om je te verdiepen in de mogelijkheden die een online platform als On My Mind biedt bij het regelen van een uitvaart en het vastleggen van je eigen wensen.

Uiteindelijk is het doel van het bespreekbaar maken van de dood en alternatieve uitvaartmogelijkheden om een uitvaart te creëren die past bij de persoon waar het om gaat. Benieuwd of jij op onderzoek gaat op dit platform?

Foto door Kari Shea op Unsplash