06 28 11 09 49 [email protected]
   Over mij

   Hoi! Ik ben Winny

   Doulawijzer is mijn ‘geesteskind’. Bijna 10 jaar werkte ik met veel plezier in de uitvaartzorg. Wat me in beweging bracht waren de momenten dat ik met de stervende en familie in contact was. Ik zag de emoties, de pijn, de vraagstukken. En in veel gevallen ook de liefde, de saamhorigheid en de wens om samen tot een mooie afronding te komen van het leven.

   In mijn eigen leven kwam de dood van jongs af aan voor. Ik was gefascineerd door overlijdensadvertenties. Ze riepen een lading vragen bij me op. Wie was die persoon en hoe zat het gezin in elkaar? Wat was er gebeurd? Het viel me op hoe vaak de advertenties op elkaar leken. En dat een mensenleven vaak maar in één zin gevangen werd.

   Mijn opa overleed heel plotseling. Ik herinner me het gevoel ‘dat het leven eindig is’. Ik zag de worsteling bij mensen om me heen. De confrontatie met hun eigen sterfelijkheid. In de voorgesprekken die ik had tijdens mijn werk als uitvaartverzorger, was daar de bewondering voor de mens die toe gaf dat de dood nabij was. Zij erkenden dat er nog een noodzaak was die vervulling vroeg. Ik zag hier de schoonheid van de dood in de ogen kijken en wat dat met de mens en je omgeving doet. 

   Ik voelde een overtuiging opkomen. Je hebt als mens de verantwoordelijkheid om, als dat kan, je leven goed af te ronden. Dat is essentieel. Voor jezelf en voor de mensen om je heen. 

   Daarom zet ik me met ziel en zaligheid in om stervenden te begeleiden in dat laatste, vaak spiritueel geladen, stuk. Zodat je bewust, vanuit aandacht en liefde, afscheid neemt. Vanuit een gevoel van tevredenheid en rust. Want dat verdient jouw leven!

   Weetjes over mij!

   Ik sta optimistisch in het leven en zo kennen mensen me ook. Ik zie altijd mogelijkheden en niet de onmogelijkheden. Ik had graag moeder willen worden. Dat werd moeder van mijn drie sterrenkinderen Morna, Bree en Lux. Zij zijn geliefde eervolle lichtbrengers in mijn leven en de reden van mijn huidige werk.

   Initiatieven die ik graag gebruik:  
   Snappcar – Swapfiets – Peerby – Pieter Pot – The Good Roll
   – Seats2meet – Airbnb

   Waar ik enorm van geniet:
   * reizen met Schotland als mijn lievelingsland
   * dagelijkse wandelingen
   * hersenspinsels voor het slapen gaan in mijn schrift 
   * vegetarisch, gluten- en lactosevrij koken en bakken
   * het inkleuren van mandala’s als meditatie 
   * films over waargebeurde verhalen

   * fotograferen met mijn Iphone
   * muziek en dan heerlijk meezingen
   * podcasts luisteren
   * lezen zowel e-books als de papieren versie
   * e-biken door Nederland
   * bij volle maan maak ik een soulcollage 
   * wekelijks 5 ritmes dansen 
   * mijn gecreëerde familie