06 28 11 09 49 [email protected]

   36. Jacqueline Dersjant over levenseinde en afscheidsfotografie

   door | 13-08-2021

   Luister hoe Jacqueline zelf de switch maakte van het denken over afscheidsfotografie als ramptoerisme naar haar tegenwoordige missie: afscheidsfotografie net zo vanzelfsprekend maken als bruiloftsfotografie. Jacqueline vertelt hoe zij het…

   Over deze aflevering

   Luister hoe Jacqueline zelf de switch maakte van het denken over afscheidsfotografie als ramptoerisme naar haar tegenwoordige missie: afscheidsfotografie net zo vanzelfsprekend maken als bruiloftsfotografie.

   Jacqueline vertelt hoe zij het ziekteproces van haar moeder heeft meegemaakt en zich daarna realiseerde eigenlijk geen goede foto’s te hebben en dit te missen als herinnering aan een zware maar ook mooie en bijzondere periode. 

   Nadat zij gevraagd werd om de uitvaart van de vader van een collega-fotograaf te verzorgen, werd het Jacqueline duidelijk dat dit is wat zij het allerliefste doet: de verdiepende periode van verbinding tijdens de laatste levensfase en het afscheid vastleggen. 

   Het blijft Jacqueline verrassen welke foto’s achteraf van waarde blijken te zijn voor de zieke of de nabestaanden. Dat zijn lang niet alleen de mooie, maar vaak ook de zware momenten. 

   Jacqueline is documentair en journalistiek fotograaf.
   Het maakt haar niet uit wat het onderwerp is. Jacqueline beweegt zich onopvallend, kan daardoor dichtbij komen en creëert zo fantastische beelden. Ze maakt de beste beelden als ze in volledige vrijheid haar werk mag doen. Meer over Jacqueline op afscheid.jacquelinedersjant.com

   Andere afleveringen

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *