06 28 11 09 49 [email protected]

   37. Lisa de Bye en Didi Spaans over hun liefde voor rouw

   door | 20-08-2021

   In gesprek met filmmakers Lisa en Didi die een fictieve film genaamd ‘ALEX’ maakten over rouw. Vanuit eigen pocket, liefde voor het onderwerp en met de medewerking van andere filmmakers…

   Over deze aflevering

   In gesprek met filmmakers Lisa en Didi die een fictieve film genaamd ‘ALEX’ maakten over rouw. Vanuit eigen pocket, liefde voor het onderwerp en met de medewerking van andere filmmakers -vrijwillig- draaiden zij in 5 dagen deze film met een duur van bijna 11 minuten. Het was een hele reis om te komen tot dit eindresultaat. Waarom kozen deze dames als jong volwassenen voor dit onderwerp? Wat hebben zij met rouw? Ervaren zij dit in hun eigen leven en hoe doen zij dat dan? Wat willen ze met de film bereiken? En zo nog vele andere vragen hoor je in ons gesprek. 

   Lisa de Bye
   Lisa de Bye is een allround filmmaker met een focus op regisseren, produceren en schrijven. Daarnaast is ze veel bezig met editen en graphic design. Na een media opleiding in Nederland en een film minor – over fashion films – in Denemarken te hebben afgerond, heeft ze haar eigen freelance filmbedrijf opgericht. Tevens is ze de co-founder van het fashion film bedrijf, LI&LOU.
   In haar filmwerk probeert Lisa altijd een ander perspectief te bieden over het onderwerp, de kijker uit te dagen en nieuwe formats uit te denken. Meer weten over Lisa? Check dan haar website!

   Didi Spaans
   Didi Spaans is een creatief producente en editor.
   Momenteel zit Didi in de afrondingsfase van haar onderzoeksmaster Literary Studies aan de Universiteit Leiden. De theoretische kennis die zij heeft opgedaan op deze studie kan Didi uitstekend toepassen in het veld van filmmaken, waar zij verschillende mediavormen poogt te combineren om zo de randen van de Nederlandse televisie- en filmwereld op te zoeken en uit te dagen.
   Vorm – dat is Didi’s ding. Op welke manier wordt een verhaal verteld? Op de duizenden manieren dat dit kan, zoekt Didi naar de beste vorm.  Wil je meer weten of Didi? Check dan haar IMDB pagina!

   Andere afleveringen

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *