06 28 11 09 49 [email protected]

   38. Jan Hiensch en Julia Borsboom over hun kunst voor te vroeg geboren kinderen

   door | 27-08-2021

   In gesprek met Jan en Julia die een kunstwerk gecreëerd hebben voor te vroeg geboren kinderen. Dit kunstwerk is tot stand gekomen na jarenlang aandringen van ouders die hier behoefte…

   Over deze aflevering

   In gesprek met Jan en Julia die een kunstwerk gecreëerd hebben voor te vroeg geboren kinderen. Dit kunstwerk is tot stand gekomen na jarenlang aandringen van ouders die hier behoefte aan hadden. Het is voor ouders die te maken hebben gehad met te vroeg geboren of stil geboren kinderen, miskraam, abortus of waar de wens om ouder te worden niet vervuld is. Het maakt niet uit hoe lang geleden dit is gebeurd, wanneer er een behoefte is aan een plek kan dat in het kunstwerk tot realisatie komen. Op het glasplaatje in het monument kan een boodschap of een naam worden gegraveerd. Jan en Julia hebben zich door de plek laten inspireren om tot het monument te komen. Ze gunnen het Nederland dat er op iedere begraafplaats zichtbaarheid komt voor deze groep.

   Jan Hiensch is beeldend kunstenaar
   Als rouwdrager en ervaringsdeskundige op het gebied van onverwerkte rouw (mijn moeder baarde een stil geboren kindje en heeft haar verdriet diep verborgen gehouden) is het mijn passie om rouw en verdriet om gemiste kinderen aan het licht te brengen. Omdat ik er van overtuigd ben dat dat ouders helpt om hun levens weer op te pakken. Als beeldend kunstenaar kan ik daar op unieke wijze een bijdrage aanleveren.

   Julia Borsboom is beeldend kunstenaar
   Het monument is een plek geworden om stil te zijn en stil te staan: vol symboliek. Het transparante, kostbare maar ook breekbare glas in 24 verschillende zachte tinten draait om je heen als je in het midden van de cirkels staat. Het voelt alsof iemand die hetzelfde heeft meegemaakt een arm om je heen slaat. Ik graveer de tekst in het handschrift van de ouder(s) om het zo persoonlijk mogelijk te laten zijn. 

   Andere afleveringen

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *