06 28 11 09 49 [email protected]
Podcast

Doodnormaal

Over Doodnormaal

Ik ben Winny Bos van Doulawijzer en in deze podcast ga ik in gesprek met professionals die met de dood in aanraking komen en hoor je persoonlijke verhalen over het levenseinde.

19. Doodnormaal met Winnie Bosch

In gesprek met naamgenoot Winnie Bosch waarin we het hebben over het verlies van haar dementerende vader in corona tijd. De betekenis van dementie en waarom iemand dit krijgt. Het boekje van Hans Stolp heeft geholpen om begrip en helderheid te krijgen op deze ziekte.Winnie is creatief onderneemster & happy coach en verbinder!Al jaren actief als casting director en talentscout met een neus voor bijzondere mensen, die zij zoekt voor series, commercials en print campagnes. Ze geeft talenten graag een duwtje in de goede richting. Als je werk je passie is dan doe je het met liefde en voelt het niet als werk. Meer info op

18. Doodnormaal met Caroline Schmitt

In gesprek met Caroline Schmitt die op haar 21e haar vriend verloor door een noodlottig ongeval. Dat was een enorme klap waardoor ze wakker werd geschud om haar eigen kracht te beseffen. Voor een meisje die uit een besloten geloofsgemeenschap kwam, lag ineens de wereld aan haar voeten. Het werd een ontdekkingsreis naar wie ben ik, wat ben ik en waarvoor ben ik hier.Caroline heeft een praktijk Reflectie van de ziel. Tijdens een consult richt Caroline zich op jouw diepste kern en vertel ze je wat ze ziet, hoort, voelt en ervaart. Het is je basis, verbonden met alles en draagt onnoemelijk veel wijsheid in zich. Hiermee word je passie, je kern van waaruit je leeft, maar worden ook de diepe -vaak oude en onbewustere- overtuigingen helder. Wil je meer

17. Doodnormaal met Robin Zuidam

In gesprek met Robin Zuidam over hoe de dood het grootste mysterie is wat er bestaat. Hoe meer hij er mee bezig is en zich in verdiept, hoe meer vragen het oproept en het daarmee de onderzoek naar leven opent. Robin is voorzitter van Stichting Het Bezinningshuis en stervens- en levensbegeleider. Hij is coördinator van het Centrum voor Levensvragen in Zuidoost-Utrecht en verzorgt samen met zijn vrouw een module aan de Academie voor de Geesteswetenschappen over de existentiële benadering in de palliatieve fase. Dood doet meer leven, is een van zijn geliefde uitspraken. Meer info

16. Doodnormaal met Berthilde van der Zwaag

In gesprek met Berthilde van de Zwaag die als 17 jarige in de verpleging begon, waarin ze haar eigen angst voor de dood ontmoette. Toen ze jaren later als volwassene terug ging naar de zorg, koos ze ervoor aan het bed te zitten van stervenden. Door dit werk ontdekte zij de betekenis van de dood nabij zijn. Zij verwoorde haar ervaringen en combineerde die met reflecties vanuit haar latere baan als geestelijk verzorger. Berthilde is werkzaam als geestelijk verzorger in de eerste lijn. Ze is auteur van het boek ‘De dood nabij. Verhalen en gedachten op de grens van het leven.’ Ze verzorgt lezingen over dit thema en haar vorige boeken en geeft de cursus ‘Mediteren kun je leren’. Voor meer info

15. Doodnormaal met Anjo Jorritsma

In gesprek met Anjo Jorritsma over hoe je als bedside singer middels klank verzachting brengt bij ziekte en sterven. En dat het bestaat bij leven een ingewikkelde relatie te hebben, die na de dood veranderd in een liefdevolle verbondenheid. Anjo Jorritsma is stemdocent en coach.Zij bracht de cd 'Jij bent goed zoals je bent' uit. Liederen als vitamine voor hart en ziel. Tevens is zij muzikaal leider van de bedside singers in Wageningen. Meer info:

14. Doodnormaal met Jannette van Ommeren

In gesprek met Jannette van Ommeren. Op 9 jarige leeftijd is haar vader overleden en hierdoor heeft ze ervaren en bedacht dat de dood iets kapot maakt en vernietigd dat niet meer te herstellen is. Inmiddels is ze 40 jaar verder en hoe is het nu?

13. Doodnormaal met Immanuel Baan

In gesprek met Immanuel Baan, die op een bijzonder manier uitvaartverzorger werd en dat nu realiseert vanuit een duurzame insteek. Wat dat precies inhoudt, daar hebben we het over.

12. Doodnormaal met Nicolette Scholtens

In gesprek met Nicolette Scholtens over hoe de dood in onze dagelijkse dag aanwezig is. Wat betekent dat en wat is het verschil tussen ″een kleine dood″ en ″een grote dood″. 

11. Doodnormaal met Rahayu Dragtsma

Rahayu Dragtsma leeft dagelijks met de dood. Ze is moeder van een jong gezin, ongeneeslijk ziek en weet dat ze niet lang meer te leven heeft. Hoe ga je hiermee om, wat is er nog belangrijk en hoe geef je je leven vorm. Rahayu vertelt open en kwetsbaar haar verhaal. 

10. Doodnormaal met Marcel Kerver

In gesprek met Marcel Kerver over hoe hij de dood van zijn vader als 16 jarige heeft ervaren. Het bracht hem de waarom vraag van het leven, waarin geen willen bestaat alleen de respons die opkomt. 

9. Doodnormaal met Evelien Buynsters

In gesprek met Evelien Buynsters over levensangst (het woord dat na ons gesprek op tafel kwam en vervanger is van doodangst). Het overlijden van haar oma bracht de ommekeer om het leven van verlammende angst gedag te zeggen en te starten met leven vanuit avontuurlijke liefde. 

8. Doodnormaal met Corry Rijk

In gesprek met Corry Rijk, gepensioneerd huisarts, maar nog altijd actief -als het gaat om euthanasie aanvragen- als SCEN arts. Wat houdt dit in en wat betekent dit in de praktijk. 

7. Doodnormaal met Josien Westveer

Josien Westveer was acht keer zwanger, waarvan vier buitenbaarmoederlijke zwangerschappen . Hoe ontstaan die, is er een aanleiding voor en hoe verwerk je zoiets. Josien doet voor het eerst haar verhaal. 

6. Doodnormaal met Rens de Peijper

Gedreven door levenservaring koos Rens de Peijper voor de uitvaartverzorging. Met zijn missie iedereen heeft recht op een afscheid doet hij zijn werk als thanatopracteur, ook wel bekend als balsemer. Wat is dat balsemen, wat zijn de voordelen en hoe gaat het in zijn werk.

5. Doodnormaal met Ank Speelziek

In gesprek met Ank Speelziek die vroeger als de dood was voor de dood. Deze angst werd door een opleiding levensbeschouwing nieuwsgierigheid naar de dood en bracht haar het beroep ritueel begeleidster bij afscheid.  

4. Doodnormaal met Judith Webber

De dood van Judith Webber haar moeder heeft haar meer aangezet tot leven. Hoe dat zijn vorm krijgt daar hebben we het over.

3. Doodnormaal met Loes ten Berge

Voor Loes ten Berge kwam de dood van haar vader heel dichtbij. Was het voorheen een spannend en onbekend onderwerp. Nu ze alles heeft meegemaakt kan en wil ze erover praten. 

2. Doodnormaal met Els Zantvoort

In gesprek met Els Zantvoort over het verlies van haar zoon Koen, die 18 mocht worden. Wat doet dat met je als moeder, wat maakt het in je los, wat wordt belangrijk en hoe ga je verder met zo’n ingrijpend verlies.

1. Doodnormaal met Rosita Belkadi

In gesprek met Rosita Belkadi over mediumschap, wat dat is, waarvoor ze wordt gevraagd en hoe ze zelf in het leven staat in relatie tot de dood. 

Volg de podcast via: